1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer

  Politiek NL

  europaHet is een gekend fenomeen dat mensen of instituties die verblind zijn door hun eigen grootsheid niet in staat zijn tot zelfreflectie en bij falen altijd de schuld bij anderen zoeken.


  Dat de PvdA en CDA gedecimeerd zijn komt omdat de kiezers de “oude” politiek meer dan beu zijn. Te veel gebroken beloftes, te veel holle retoriek, te veel miskleunen, te veel lege symboliek, te veel arrogantie.

  Het is normaal dat er fouten gemaakt worden als die fouten dan ook herkend, erkend en er consequenties uit getrokken worden. Een methodiek die de luchtvaart, op een voor klanten belangrijk punt, veiligheid, bijna geperfectioneerd heeft. Zo niet bij de politiek. Fouten toegeven past niet in de Haantjes-cultuur.

  Het zou van Agt, Lubbers, Kok en Balkende sieren als ze toe zouden geven dat zij als co-architecten  bij de bouw van het huis Europa door gretigheid, naiviteit of een combinatie daarvan zeer zware constructiefouten gemaakt hebben die ons nu ernstig opbreken.

  Kok zou toe moeten geven dat hij het fenomeen van “Exhibitionistische zelfverrijking” dan wel  gesignaleerd heeft maar niet het lef had er iets aan te doen toen het kon, nee, er zelfs  aan heeft meegedaan in zijn postpolitieke tijd. Kok zou moeten toegeven dat hij met het opportunistische afwerpen van de “ideologische veren”, tijdens  het zakken van het ijzeren gordijn, de ziel en de beleving uit zijn partij gehaald heeft. Het positioneren van Melkert was de slagroom op het echec.

  In plaats van enige zelfkritische beschouwing komen de heren nu op gezette tijden de wijze, oude staatsman uithangen.

  Hans Spekman (Roemer is een economisch risico) en Mariette Hamer (we kunnen de SP nog verslaan in een eindsprint) geven aan dat het inzicht, realiteitsbesef en leervermogen bij de PvdA gering is. Ze acteren alsof de PvdA nog een partij van belang is en de dalende trends slechts een tijdelijke gril van de misleidde kiezer die zij met  hun overtuigende argumenten weer op het juiste spoor kunnen zetten.   De PvdA zit echter al lang niet meer in de haarvaten van de samenleving.......daar zit nu een andere partij.

  Who's Online

  We hebben 5 gasten en geen leden online

  Artikel Accordion

  Boeddhisme…

  Jantes Law…

  Jantes Law

              Everybody who comes her…

  Read More...

  Joomla vs Drupal vs Wordpress…

  Joomla vs Drupal vs Wordpress

  JOOMLA VS DRUPAL VS WORDPRESSLaats…

  Read More...

  Prev
  Next
  • 1
  • 2