1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer

  Psychologische zelftest

  Wij van Urbion zijn niet wereldvreemd , beschouwen de wereld met open blik en proberen ondanks met de tijd voortschrijdend fysiek en mentaal verval mee te doen aan rages en trends. 

  Het is mode in de "Glossies", vooral de zweverige, om psychologische zelftests te publiceren en wij van Urbion volgen daarin

   Leer uw maatschappelijke en betrokkene Zelf kennen !

   

  De “Cases”

  Een bestuursvoorzitter van een grote bank typeert de geruchten dat zijn bank op omkiepen staat als aperte onwaarheden . Er zijn geen risicovolle investeringen gedaan, er zijn geen mega afschrijvingen  en het solide beleid waarborgt uitstekende vooruitzichten. Oja…… en  de raad van bestuur verdient  heel normale, reële, marktconforme salarissen.

  Wat doet u ?:

  A.

  U haalt de eerstkomende werkdag subiet al uw tegoeden op.

  B.

  U wacht rustig af  wat er komen gaat. 

  C.  

  Bankiers zijn gerespecteerde, betrouwbare en hooggeleerde mensen.  U leegt eerstkomende werkdag uw sok, stort het geld en sluit nog een beleggingspolis af. 

  Een regerend politicus  verklaard met een uitgestreken gezicht dat het beleid van afgelopen jaren z’n vruchten afgeworpen heeft. Ondanks de nakende recessie zal het inkomen van niemand er op achteruitgaan.

  Uw reactie:

   A. 

  U surft meteen naar de NIBUD-site en begint  wanhopig te  schrappen in uw budget.

   B.

  U  kijkt wel wat er gebeurd. Er is toch niets aan te doen en het zal zijn tijd wel duren.

   C.   

  Politici zijn gerespecteerde, betrouwbare en hooggeleerde democraten en zullen zelfs voorzichtig zijn met beloftes omdat ze angstig zijn ons vertrouwen te schaden. U  verwacht een lichte stijging van uw koopkracht.


  De bestuursvoorzitter van een grote voetbalclub met tegenvallende resultaten zegt desgevraagd dat de positie van de trainer absoluut niet ter discussie staat. Het vakmanschap staat buiten kijf  en aangezien  de club hoogstaande waarden en normen hanteert zal het contract gerespecteerd en uitgediend worden.

  Wat verwacht u dat gebeurd ?

  A.

  Binnen enkele dagen maakt dezelfde voorzitter bekend dat  hij tot zijn leedwezen en grote spijt de trainer heeft moeten ontslaan. Overmacht !

  B.

  Binnen enkele dagen maken voorzitter en trainer gezamenlijk bekend dat in wederzijds goed overleg besloten is dat er elders grotere uitdagingen voor de trainer liggen.

  C.   

  Clubvoorzitters zijn gerespecteerde, betrouwbare en maatschappelijk zeer verdienstelijke mensen. De trainer blijft en de club wint de championsleague.


  Er gaan geruchten  over de leidsman van een gerenommeerde religieuze stroming die altijd hel en verdoemenis predikt ten aanzien van hen die zondigen  tegen de waarden en normen die in “Het enige ware boek” staan.  De man (want dat zijn het meestal) verschijnt op de buis en spreekt met veel passie en verontwaardigd  tegen dat hij vreemd gegaan, pedofiel en homosexueel is en daarbij ook nog de kluit financieel belazerd heeft.

  U verwacht:

  A.

  Binnen  een week verschijnt de man   op TV en vraagt hevig schreiend zijn God en de goegemeente om vergiffenis.

  B.

  Het zal u worst wezen.   Maar  het is wel amusante reality-TV

  C.    

  U spreekt er schande van, het is ’t werk van de duivel. Geestelijke leidsmannen zijn zeer gerespecteerde, betrouwbare en hooggeleerde mensen die door het Allerhoogste op die plek gedropt zijn.  U pakt uw chequeboekje, schrijft nog een royale donatie uit en vraagt een noveen aan.   A=10 punten     B=5 punten    C=2 punten
  Tel de punten op en kijk bij uitslag naar het resultaat.

  Uitslag:

  35-40 Punten.U bent een wereldburger die het nieuws volgt en weet te combineren en deduceren.  U heeft een vaak herhalende nachtmerrie waarin Utopia door  walgelijke Cynicians in pak en met stropdas aangevreten wordt. Maar ondanks dat probeert u positief te blijven en uw idealen na te streven.
  10-35 Punten.U  volgt het nieuws maar u vergeet zo snel. U bent licht onverschillig en uw stopwoord is: “Ze doen maar”.
    8-10 Punten. U bent de droomburger van elke politicus, spirituele charlatan, liefdadigheidsinstelling, telemarketier,  reclamemaker, bankier en encyclopaedieverkoper. Op deze aardse wereld zult u menige teleurstelling weg moeten slikken maar in het hiernamaals zit u op de eerste rij langs alle bobo’s te blinken in het hemelse licht.
  Mail me uw adres, ik heb nog een zo-goed-als-nieuwe auto en wat computerapparatuur  met lichte gebreken te verkopen.

  Who's Online

  We hebben 20 gasten en geen leden online

  Artikel Accordion

  Boeddhisme…

  Jantes Law…

  Jantes Law

              Everybody who comes her…

  Read More...

  Joomla vs Drupal vs Wordpress…

  Joomla vs Drupal vs Wordpress

  JOOMLA VS DRUPAL VS WORDPRESSLaats…

  Read More...

  Prev
  Next
  • 1
  • 2